2019-04-29 10:41:12• hírek • Közlemény

Tizenegyen képviselték a megyét Szombathelyen, a Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntőjében

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma és a verseny országos szervezőbizottsága idén Szombathelyen, a XXX. Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén köszöntötte a verseny résztvevőit.

A 30 éves jubileum alkalmából visszatekintettünk a múltra. Az első verseny 1990-ben került megrendezésre, melyen 470 kecskeméti diák vett részt. A következő évektől kezdeve egyre több tanuló kapcsolódott be a versenybe. 1995-től kezdődően a határon túli magyarlakta területek versenyzői is résztvettek.

 

A megmérettetés egyre népszerűbb lett a tanulók körében. Kecskemét mellett más városok is otthont adtak a tehetséges fiatalok nagy találkozójának. Veszprém, Székesfehérvár, Pécs és Debrecen után 2019-ben néhány napra Szombathely lett a matematika fővárosa.

 

Ebben a tanévben közel 60 000 diák oldotta meg az első forduló feladatait. A döntőbe 647 tanuló jutott be 166 településről. Szatmár megyéből 13 nebuló kapott meghívást a döntőre, és 11-nek lehetősége nyílt résztvenni a vetélkedőn.

 

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén a résztvevőknek a szakmai programok mellett a kikapcsolódásra, a vendéglátó város értékeinek megismerésére, és személyes kapcsolatok építésére is lehetőségük nyílt.

 

Beszámoló:

 

"A 7-12 osztályosok a verseny után  a Savaria Egyetemen hallgattak érdekes előadásokat, míg a kisebbekkel megnéztük a  Püspöki Palotát. A Sarlós Boldogasszony Székesegyház tornyából elénk tárult az egész  város. Ezután utunk az Iseum Savariense Múzeumba vezetett, majd interaktív városnézésen vettünk részt. Este a közös esti programokon kapcsolódtak ki a versenyzők: origami, gyöngyfűzés, táncház, logikai fajátékok, programozás, gipfés stratégiai játékok, interaktív robotikai játékok, rejtvényszoba, csillagvizsgáló, sakk, mikroszkopikus műhely tevékenységei között nehéz volt választani.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az általános iskolai kategóriában az első 20 helyezettet, a gimnazistáknál az első 10-et, a szakgimnáziumok közül a legjobb 6-ot jutalmazták.

 

A szatmári csapat versenyzői is szépen helytálltak. A döntőre elutaztak:

3. osztály: Szabó Bence, Hám János Líceum;

4. osztály: Dénes Máté, Kölcsey Ferenc Főgimnázium;

6. osztály: Mák Andor, Elméleti Líceum - Nagykároly;

7. osztály: Nagy Ádám, Elméleti Líceum - Nagykároly;

8. osztály: Nagy Boglárka, Kölcsey Ferenc Főgimnázium;

9. osztály: Akkerman Zoltán, Elméleti Líceum - Nagykároly;

10. osztály: Muszka Csaba, Elméleti Líceum - Nagykároly;

10. osztály: Fischer Mátyás, Elméleti Líceum - Nagykároly;

11. osztály: Lieb Hanna, Kölcsey Ferenc Főgimnázium; Gittinger András, Hám János Líceum;

12. osztály: Gózner Márk, Elméleti Líceum - Nagykároly.

 

Kísérőtanárok: Mátyás Beáta, Mircea Eliade Gimnáziumi Iskola és Gaskó Gabriella, Elméleti Líceum - Nagykároly."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: